torsdag 24 mars 2011

Eddie

Vi har länge funderat på att kastrera Eddie. Han har gått tillsammans med sina söner då han och Ellie kom till oss för ett år sedan (dom hade två små ungar med sig och Ellie var till dessutom dräktig igen) och bodde ett litet tag med Brasse och Rasmus. Det gick bra när ungarna var riktigt små men så fort de började kurra och dansa blev han "aggressiv". Det kanske skulle gå att para ihop Eddie med en annan hane men förmodligen inte så länge det finns honor i närheten. Han är helt enkelt för mycket karl för sitt eget bästa vår underbara Eddie.

Vi har funderat och oroat oss över en operation, tänk om han inte klarar sig? Han är stark och modig, så länge han inte ska klappas, och har förmodligen haft det tufft innan han kom till oss. Ena bakbenet känns som att det kan ha varit brutet en gång, han har en tjockare bit på benet. Han har absolut inte ont där och springer helt normalt så förmodligen hände det kanske när han var unge eller hos förra ägarna.

Nu har vi velat klart i den här frågan och nästa vecka på torsdag ska han till veterinär och förlora en del av sin mandom men vinna dygnet runt tid med vackra damer i resten av sitt liv.  Ett beslut som känns både jättebra och hemskt. Man oroar sig för vad som kan hända men glädjer sig åt att han kommer att få leva som en hane ska istället för bara få spendera en stor del av dagarna  med tjejerna.

Eddie och Våfflan

Om han har en favorittjej så är Ninja absolut en kandidat. Hon är lika nyfiken och följer gärna efter honom överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar