tisdag 7 september 2010

Ellie


Lilla Ellie kom till oss tillsammans med Eddie och två ungar. De kom från en familj som skulle flytta utomlands och ville bli av med marsvinen.
Hon var mager(förutom gravidmagen då), smutsig och sliten efter att diat ungarna samtidigt som hon var dräktig.Hon fick vara ensam tills dess att ungarna var födda och vi byggt en ny bur där alla skulle rymmas. Som tur var hittade vi snabbt ett nytt hem till den första kullen hos en trevlig barnfamilj.
Bara några veckor efteråt föddes kull nr 2, två hanar som vi döpte till Brasse och Rasmus. När dessa charmiga gossar var stora nog att flytta ihop med Eddie istället satte vi Ellie tillsammans med Sookie och Bella. Den förut så rädda lilla hårbollen blev nu så glad att få vara tillsammans med tjejerna att hon sprang, studsade och spratt omkring allt hon orkade.
Nu är Ellie ett lyckligt marsvin som är mycket nyfiken och älskar att njuta av mat. Hon kan sitta länge och plocka ut det godaste medan resten av flocken kastar i sig maten. Hon har ljuvliga änglalockar och ser ibland ut som en rastaperuk när hon springer.
Ungarna från första kullen, nybadade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar