tisdag 9 oktober 2012

Nya talanger

En helg för ett tag sedan hälsade jag på min syster och hennes marsvin. Vi passade på att klippa lite klor mellan  allt klappande, gosande och fotande. Vissa fick bada medan andra fick gå tillbaka till kompisarna för att beklaga sig. " Nu är dom igång igen, spring så fort du kan!"

 
Challe har badat och klippt sig.
  
Brasse & Rasmus har alltid nåt bus på gång.

Två st nya raringar har även flyttat in hos syster. Jag hittade en lapp om två treåriga marsvinshonor som skänktes bort en bit utanför Sundsvall i en butik. Såna annonser tycker jag alltid är så jobbiga att läsa, man vet aldrig vad det är för dårar som kan svara. Istället tog vi två marsvinsdårar kontakt med familjen som satt upp annonsen.


Anita, vit och lila med en frisyr som bäst beskrivs som fluffig snöboll.

Mamman i familjen tog emot oss och var väldigt glada att nån som redan hade marsvin var intresserad. Hon hade dåligt samvete för att de mest fick sitta i buren då dottern tröttnat. Mamman hade skött om dem med kloklippning, städning och mat men hade inte orkat så mycket mer då hon var sjukskriven. Det märktes att hon ändå tyckte om dem och berättade att det skulle bli väldigt tyst och tomt utan småtjejerna.


Agnes- liten och späd med en underbar täckning och ljuvliga lockar.

Väl hemma fick de träffa systers tjejer i köket. Det gick ganska lugn till från början men så småningom var det dags att bestämma vem som skulle vara boss. Tant Våfflan är fortfarande ledare även fast Ellie passade på att vara en extra jävlig satmara när det fanns nya att terrorisera. Agnes blev så pass rädd för henne att hon mest satt och gömde sig i ett hus utanför buren.
Med nya namn, Agnes & Anita, har de nu börjat om på ett nytt ställe med nya spännande kompisar. Än så länge verkar de vara tåliga men fortfarande lite blyga tjejer med en enorm röstkapacitet.


4 kommentarer:

 1. Agnes och Anita, vilka sötnosar <3

  SvaraRadera
 2. haha vem är det som bara har ett framben?! :)

  SvaraRadera
 3. Så söta! Vilken tur att det var ni som läste lappen!

  SvaraRadera
 4. Men Anna! Det är ju Brasse som står och balanserar ser du väl! ;)

  SvaraRadera