torsdag 20 september 2012

Ny bur mer gräs

Bubbarna har fått en ny bur, eller för tillfället bara tjejerna. Killarna ska få sedan också men för enkelhetens skull så tar jag en våning i taget.

Tjejernas våning har byggts ut och köket flyttats till den nya delen. På framsidan har de fått en ny bräda med fönster. Fönsterna har varit minst sagt förvirrande för tjejerna som försiktigt undersökt flera gånger med slutsatsen att; nä det går nog inte att gå igenom.

Den nya dörren sitter lite högre upp för att det skulle bli en kant ifall man vill använda spån igen. Det är inte det bästa alternativet för oss då husse känner av marsvinen mycket mer då och även jag känner av dammet även om det mest är vid städning. Men när vi behöver marsvinsvakt är det betydligt enklare att använda spån istället för fleece.
Tjejerna trivs så bra att de helst inte går ut, speciellt Sookie tycker om att ligga vid fönstret och spana. Med lite mutor som bestod av äppelkvistar försökte jag få ut dom på golvet igen så att de skulle upptäcka alla mysplatser som jag placerat ut i rummet. De var väldigt tveksamma först men med lite löften om gräs så kom nästan alla ut så småningom.

Filmen blev ganska lång men håll ut så får ni se Tili slicka på kanten, Zoe som kastar med luggen, Bella som snyggar sig och Sookie som är allmänt taggad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar