fredag 21 november 2014

En ärta om dagen är bra för magen.


Igår fick Frej ta med sig frugan Bella i transporten och hälsa på hos fröken veterinär. Han har varit lite låg och dålig i magen under några dagar men blev bättre när han fick lite smärtstillande.
Veterinären klämde och kände på hela Frejs kurviga kropp under en del protester från hans sida och kunde konstatera att han var öm i magsäcken men det fanns inget stopp någonstans.
Nu får han äta medicin för magen i 7 dagar för säkerhets skull ifall det skulle vara nån sorts infektion i magen. Det känns så skönt att det inte var något värre och förhoppningsvis kommer han inte behöva åka till tortyrkammaren  igen.
Bella fick följa med dels som sällskap men jag hoppades även att hon kunde få lite Metacam utskrivet för hennes stela leder/artros.
Hon är en riktig dam och tyckte inte alls att det var särskilt trevligt när veterinären sträckte ut och kände igenom hennes stela kropp. Hon var såpass upprörd att jag fick lova att köpa lite tröstgodis åt dom på vägen hem.

Hemma var det inte bara Bella och Frej som blev nöjda över den stora mutan, 5 kg ärtor gjorde resten av gänget mycket upphetsade!
Sookie och Fanny började genast föröka öppna i botten som de matvrak de är men kunde lugna ner sig när det delades ut frikostigt den vanliga vägen.


Frej och Bella, ganska nöjda med mutan.

1 kommentar: