onsdag 19 februari 2014

En ny medlem

När Enzo blev ensam igen tog det tid innan jag hittade en kompis som kunde funka bra ihop med en stilig medelålders man. På sidan Blocket som i vanliga fall brukar vara full av marsvin som söker nytt boende fanns det ingen som passade då det bara fanns färdiga par eller ensamma killar runt 6 månaders ålder, en ålder som innebär att de förmodligen är fulla av hormoner och lite svårare att para ihop med någon förutom en marsvinsunge eller en hona efter kastrering.


Under tiden som jag sökte började Enzo bli mer dämpad och rädd. Hans glada tjut hördes inte som förut och han såg spöken lite överallt, när det inte finns någon kompis som kan hjälpa till att spana efter faror blir det svårt att slappna av.
Jag lät honom träffa en tjej under bevakade möten och såg hur han började leva upp direkt! De korta mötena fick Enzo att bli mer som sig själv igen och gav mig lite mer tid att leta efter en sambo.


Till slut efter mer än en månads letande hittade jag en annons på en ensam marsvinskille bara några kilometer från där vi bor. Ägaren var en ung tonårstjej som enligt pappan tröttnat och fått andra intressen...
Marsvinet hade bott med en kompis förut men de ska ha bråkat så pass mycket att den ena dött, förmodligen av stressen. Pappan tyckte att det var en risk att sätta ihop han med en annan hane men jag försäkrade att jag skulle göra mitt bästa för att båda skulle må bra och passade de inte ihop fick jag börja om igen med nya idéer.
Marsvinet fick följa med mig till sitt nya hem och fick även byta namn till Gimli.

Japp, han är så här söt på riktigt, lilla Gimli.

Gimli fick sin päls klippt och badad innan det var dags att flytta ihop med Enzo i en stor hage på neutral mark. I hagen gick det mycket bättre än vad jag kunde ha hoppats på, Gimli visade inga aggressiva beteenden mot sin nya kompis!
 Självklart behövde de komma överens om vem som var ledaren innan de kunde lugna ner sig men redan dagen efter var det löst och de satt gärna nära varandra. Gimli sökte skydd hos Enzo när han blev osäker och Enzo njöt av att få vara en trygg ledare åt sin nya kompis.Nu är de ett stabilt par och den enda som är lite hormonell är Enzo men Gimli hanterar honom bra och låter gubben leda. Gimli är lycklig över att få en riktig kompis och Enzo är sitt vanliga charmiga jag igen när han har någon att ta hand om.1 kommentar: