fredag 3 maj 2013

Plötsligt händer det.

Vi vill tacka myrorna för denna gåva!

Idag tog jag en runda runt ägorna för att kolla in vårens framsteg. Vi har en hel del snö kvar på den skuggigare delen av tomten men marken har även kommit fram mycket så några gröna strån börjar synas. Men jackpotten fanns vid en av alla myrstackarna, en rejäl näve kunde plockas bara där och det är ganska lyxigt när man bor i den norra delen av landet!


Kembra före med bara luggen trimmad.

Detta blev en perfekt muta för mina små långhåriga flickor eftersom det var dags för en rejäl vårklippning. Vis av förra gångens kamp med drottningens ljuva lockar beväpnade jag mig med trimmer, sax och ett j*vla tålamod när jag började med Kembra. Inte helt oväntat fick jag kämpa med henne längst då hon blir helt vild och irriterat försöker trycka ner mig med fula ord och sparkar. Inte blir hon på bättre humör när jag gapskrattar åt hennes försök att mörda både trimmern och saxen.


Kembra efter med mord i blicken och lite päls kvar.

Efter Kembra känner man att man klarar av vad som helst, åtminstone inom trimnings området.
Både Zoe och Fanny var ganska lugna, Zoe suckade som vanligt och slickade hela handen blöt när det blev lite jobbigt på de där intima området, ni vet...
Fanny har förmodligen aldrig blivit riktigt klippt nån gång men hon tog det bra lilla krulltotten. Hon har en underbar frisyr med sina lockar men hennes päls var så tät att det inte gick att  klippa ända ner som jag brukar göra på de andra. Istället fick jag använda mig av saxen och klippa ner rejält så att hon får lufta hårbotten lite hon också.
Nästa gång de ska plågas blir mitt i sommaren nån gång då det är som varmast, nu hinner pälsen växa ut till betessläppet som brukar bli nån gång i juni om sommaren har kommit igång.

Fanny sitter snällt men med oro i blicken.


Efteråt var det inte så farligt...


...speciellt inte när man får så här fina mutor.

 
Zoe före, jag vet nog vad som är på gång..


Efteråt är det ganska skönt och luftigt.Självklart fick de andra smakprov av årets första gräs också, det filmades lite flummigt med telefonen och kommer att läggas upp snart.
Nu skriks det förhoppningsfullt så fort ytterdörren öppnas men än dröjer det innan några större mängder kan serveras.Sookie dammsuger noga..

1 kommentar:

  1. Så sköna uppsyner :-) Att Kembra är en envis dam , vet jag. Men att hon slåss, visste jag inte :-D De andra tjejorna är säkert mer civiliserade och "vuxna". Det är ju faktiskt rätt skönt att bli av med ytterrocken.

    SvaraRadera