fredag 25 februari 2011

Bobo - marsvinsmannen som startade allt.


Bobo var mannen som på allvar startade intresset för marsvin hos oss. Hans namn var egentligen Vassago men kallades helt enkelt för Bobo.
Han var en riktig gentleman mot sina fruar och en snäll flockledare. Mot oss var han också snäll så länge man inte petade i spånet, för då kom han studsande med öppen mun. Beteendet slutade dock så fort man lät bli spånet och han blev en riktig mjukis igen. Kanske hade han tvångstankar och ville att spånet skulle ligga på ett visst sätt för att inte störa "flödet" i buren?
L var hans favorit person och följde henne som en hund. När han blev en gammal farbror tyckte han om att sova där han var som mest i vägen, mitt på golvet gärna tippad lite på sidan på en mattkant. Gick man förbi och lyckades väcka honom fick man en sur blick och kunde han ha muttrat om dagens respektlösa ungdom så skulle han ha gjort det. Bara ett marsvin kan bli lycklig av att få broccoli på sin födelsedag.Den 20:e var det ett år sedan Sookie och Bella kom till oss. Dom var förmodligen runt året då och fick därför ha sina födelsedagar på den dagen. Det blev en relativt lugn födelsedag för flickorna förutom att Bella  drack för mycket vatten och startade en brunst dance-off med Våfflan.
Gänget fick några nya mysrullar och fluffiga plättar som speciellt Eddie tyckte om. Han spratt, krafsade, ålade och bäddade länge.

Sookie kunde inte tolerera att någon annan fick all uppmärksamhet.

2 kommentarer:

  1. Vilken go sida och så mysiga marsvin ni har :-) Återkommer med nya tittar på deras upptåg och uppsyner...

    SvaraRadera
  2. Tackar! Det är kul att du tittat in, har varit in på dina sidor och tittat på dina charmiga limpor. Din lösning för den nya buren är väldigt smart måste jag få säga! :)

    SvaraRadera