torsdag 6 januari 2011

Nytt år ny bubb.

Ett nytt marsvin har flyttat in hos oss. Hon heter Zoe och är en nätt liten flicka med en underbar spretig frisyr och stooora bruna ögon. Hon är ca 1.5 år och har bott ensam ett tag sedan burkompisen gick bort.

Dagen hon kom var hon inte så oväntat nervös och satt från början mest i ett rör och spanade in gänget. Hon fick träffa de andra i köket som är en någorlunda neutral plats.


Snart vågade hon dock gå ut ur röret och väntade vi spänt för att se hur bråkmakarna Bella och Ellie skulle reagera. Till vår förvåning var båda snälla och luktade bara (Ellie var lite brysk men inte särskilt hotfull) på Zoe.

När hon luktat på allt och alla börjar hon skutta glatt och ser allmänt lycklig ut. Lite för lycklig tydligen för hon börjar brunsta  och uppvaktar gammelhönan Sookie med stor iver. Tanten som har legat i en avslappnad "stålmannen"-position och bara observerat sina undersåtar blir förstås upprörd.
En rolig bild trots sin mobil-kvalitet.  Bella, som är störst av tjejerna, har pressat in sig i det minsta huset hon kunde hitta. Zoe dansar upphetsat för Sookie i röret, inte särskilt uppskattat.

Som en Duracell-kanin gjorde hon entré söta Zoe och det ska bli intressant att se vilken plats hon kommer att ta när hon börjat slappna av mer. Kommer hon att använda sig av sina stora, bruna, bedjande ögon för att tigga till sig godsaker? Eller kanske blir hon en tänkare precis som Våfflan?

1 kommentar:

  1. Som vanlig fina bilder på grisarna!
    Du/ni borde göra lite mer reklam för hemsidan,då den knappast är välbesökt.
    En bra site förtjänar många kommentarer !

    SvaraRadera